На Рівненщині виявили групу наркоторговців (ФОТО)

фото ілюстративне

Поліцейські управління протидії наркозлочинності спільно з управлінням карного розшуку ГУНП в Рівненській області викрили та задокументували незаконну діяльність злочинної групи, яка налагодила постачання сировини, виготовлення та збут наркотиків на території області.

40-річний житель села Варковичі Дубеноського району спільно зі своєю 39-річною співмешканкою за місцем проживання виготовляли ацетильований опій для власного вживання та незаконного збуту в Дубно та Рівному. Обоє наркозалежних раніше судимі за злочини, пов’язані із незаконним обігом наркотиків. Поліцейські встановили, що сировину для виготовлення ацетильованого опію, а саме макову соломку, постачала 35-річна дубенчанка, характерної етнічної ознаки.

Поліцейські управління протидії наркозлочинності провели ряд санкціонованих обшуків. У помешканні 40-річного організатора незаконного промислу та його 39-річної співмешканки, яка виконувала роль кур’єра, поліцейські виявили посуд, електроплитку для виготовлення опію, відходи від варіння макової соломки та поліетиленовий пакет сухої макової соломки вагою майже два кілограми.

«За місцем проживання 35-річної постачальниці поліцейські виявили пакет сухої подрібненої речовини, схожої на макову соломку, вагою близько півкілограма, — повідомив т.в.о. начальника УПН ГУНП в Рівненській області Олександр Зеленков. — Крім того, у жінки вилучили грошові кошти в сумі 1700 гривень, здобуті злочинним шляхом від незаконного збуту наркотичної речовини».

Усе вилучене поліцейські відправили на експертизу до Рівненського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при МВС. Досудове розслідування у відкритому кримінальному провадженні за частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України триває. Поліцейські проводять заходи щодо встановлення додаткових фігурантів незаконного промислу.

Читайте також