На Рівненщині визначили переможців конкурсу фотографій на екологічну тематику

13 червня 2018 року відбулось нагородження переможців та найактивніших учасників конкурсу фотографій «Демидівщина екологічна», що проводився громадською організацією «Сприяння розвитку села» спільно з Демидівською селищною радою.

Цей конкурс відбувався в період з 2 травня до 8 червня 2018 року із метою привернення уваги влади та мешканців Демидівської громади до негативних впливів людської діяльності на довкілля, залучення учнівської молоді до збереження природних багатств, формування сучасного екологічного мислення та сприяння вирішенню місцевих екологічних проблем.

Оцінювання робіт здійснювалося за такими критеріями, як тематична відповідність фотографії, актуальність показаної на ній проблеми, наявність опису в супровідному тексті, який пояснює проблему, можливих шляхів її вирішення, якість фотографії.

Перше місце зайняло дослідження екологічних проблем села Княгинине, проведене Легенюком Миколою. Що важливо, учасник дуже детально описав і запропонував конкретні шляхи вирішення існуючих проблем, пов’язаних з річкою Жабичі. Переможець отримав грамоту і портативну музичну колонку.

Друге місце розділили між Шаблій Остапом і Прокопишин Іриною, які перейнялись проблемами стихійних сміттєзвалищ поряд з населеними пунктами. Учасники отримали універсальну мобільну батарею та USB флешку 8 Гб.

Третє місце зайняли роботи Панасюк Яни та учнів Рогізненської початкової школи під керівництвом Теслюк Мар’яни Олександрівни. Учасниця фотогуртка Яна художньо і витончено зобразила проблему закинутої пекарні біля школи, а команда з Рогізного показала важливу роль і красу малих річок нашого краю. Учасники отримали навушники і монопод для селфі.

За результатами голосування в соціальній мережі Facebook заохочувальні призи отримали 5 робіт, які набрали найбільшу кількість «лайків».

Варто відзначити високу активність, проявлену членами фотогуртка при Демидівському ліцеї, який веде Скоропадський Юрій Анатолійович. Художня майстерність робіт, креативне бачення проблеми і незвичайні ракурси юних фотомитців були високо оцінені журі.

Даний захід відбувся у рамках реалізації проекту «Молодіжне таборування як спосіб підвищення екологічної свідомості», що здійснюється за підтримки управління у справах молоді та спорту Рівненської облдержадміністрації.

Читайте також