На Рівненщині влада прийняла нові заборони після введення надзвичайної ситуації

Сьогодні, 25 березня, Кабмін прийняв рішення щодо введення на всій території України і в усіх її областях режиму надзвичайної ситуації та продовження загальнонаціонального карантину з метою недопущення масового поширення коронавірусної інфекції в державі до 24 квітня включно. Відповідна постанова була надіслана у всі обласні державні адміністрації. Про це ми писали тут:

Так, після її отримання у Рівненській ОДА відбулося засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС, яка на підставі постанови Уряду запровадила в області надзвичайну ситуацію, яка передбачає кілька нових заборон до вже існуючих і відомих усім.

Таким чином, вирішили додатково також призупинити продаж фаст-фудів та кави на всіх АЗС області (досі це було дозволено).

Також, нагадаємо, сьогодні вирішили встановити блок-пости на усіх в'їздах та виїздах з території Рівненщини. Детально про це тут: Рівненщина в умовах надзвичайної ситуації: на в`їздах і виїздах з області встановлять блок-пости.

Попри це комісія дозволила роботу супермаркетів, продуктових магазинів та магазинів, які продають насіння, садовий матеріал та агрохімікати за умови дотримання усіх санітарних та протиепідемічних норм.

До слова, комісія тепер засідатиме в Рівненській ОДА щодня. Проте зараз розглядають варіант дистанційної роботи.

Також ми раніше повідомляли, що надзвичайна ситуація - це НЕ надзвичайний стан. Про різницю у цих поняттях можете прочитати тут: Що таке надзвичайна ситуація і чим вона відрізняється від надзвичайного стану.

Читайте також