На Рівненщині вшановують пам`ять отамана УПА Тараса Бульби-Боровця (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

На Березнівщині - батьківщині засновника Української Повстанської Армії «Поліська Січ» Тараса Бульби-Боровця, вшанували героїчного земляка. Повідомляє сайт Рівненської ОДА. 

Нагадаємо, на Рівненщині 2018 рік оголошено Роком Тараса Бульби-Боровця, з нагоди 110-ї річниці від дня його народження. Тож цього року в області запланували ряд заходів, якими увіковічнюють пам'ять українського патріота.

У місті Березне, біля єдиного в Україні пам’ятника генерал-хорунжому, провели мітинг, де спогадами, піснями та молитвами згадали незламного борця.

До заходу долучилася заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко, голова облради Олександр Данильчук, керівники району, духовенство, молодь, громадськість.

«Тарас Бульба-Боровець – це постать, яка недооцінена не тільки в Україні, а й на міжнародній арені. Сьогодні ми повертаємо історію українському народу і ми маємо врахувати уроки історичних подій. В тяжкий для нашої держави час давайте покажемо всьому світові, що ми єдина нація, і як Тарас Бульба-Боровець писав у своїй книзі «Армія без держави» - якщо не буде незалежної України, то краще згинути за її незалежність», - звернулася до присутніх Світлана Богатирчук-Кривко.

Потому, учасники мітингу разом з плеядою істориків та краєзнавців з Рівненської, Житомирської, Волинської, Луганської областей, міст Київ та Запоріжжя стали учасниками всеукраїнської науково-практичної конференції «Тарас Бульба-Боровець – син землі поліської».

Під час заходу свої праці представили науковці, які досліджували феномен отамана «Поліської січі», його побратимів та події українських національно-визвольних змагань. Результатом конференції стане видавництво збірника публікацій учасників.

Довідково. Цього року Рівненщина відзначає 110-річницю від дня народження Тараса Бульби-Боровця, уродженця с. Бистричі Березнівського району, який перший в Україні очолив боротьбу проти окупанта в 1941 році, створивши УПА «Поліська Січ». Це збройно-політичне формування, що діяло на Волині протягом 1941-1944 рр. 28 червня 1941 року було створено перший загін «Поліська Січ» під командуванням генерал-хорунжого Тараса Боровця. Керівники формування дотримувались ідеї незалежності України. Тарас Боровець був близьким до керівництва Державного центру УНР в еміграції на чолі з Андрієм Лівицьким.

Читайте також