На Рівненщині вшанували пам`ять загиблих під Волновахою бійців (ФОТО)

22 травня минуло рівно 4 роки трагедії під Волновахою. Нагадаємо, у результаті нападу проросійських сепаратистів загинули 1українських військовослужбовців 51-ї окремої механізованої бригади. Повідомляє сайт Рівненської ОДА. 

Серед них були і наші земляки – Леонід Озеранчук та Віталій Маринич з Рокитнівського району та Андрій Нечипорук з Радивилівщини.

До річниці трагедії у місті Волноваха на Донеччині відбулося ряд заходів. Участь у них взяла й делегація з Рівненщини. У її складі - голова Рокитнівської РДА Микола Кушнір та родичі спочилих Героїв.

21 травня провели реквіємі пам’яті «Загиблим героям», але основна подія – освячення новозбудованого дерев’яного храму, відбулася саме в день Миколая Чудотворця, тож церква носитиме його ім’я.

До будівництва святині долучилися усі райони Рівненської області. Люди, місцева влада та меценати допомогли будівельними матеріалами, а потім ще й коштами для оформлення іконостасу.

Як розповів Микола Кушнір, храм буде не лише місцем для молитви: «Це цілий комплекс, місце для духовної реабілітації та навчання. Тут є дві каплички та дзвіниця. А ще біля нього планують розбити невеличкий сквер для відпочинку з дітьми, а також діятиме Недільна школа».

Читайте також