На Рівненщині, з нагоди Дня Матері, АТОвці відвідали сім’ї загиблих

Ось уже другий рік поспіль члени міжрайонної спілки ветеранів АТО вшановують сім’ї загиблих та зниклих безвісти з Млинівського та Демидівського районів. Як розповів голова спілки Юрій Кірись, минулого року до такої акції залучали тільки один район – Млинівський, а цьогоріч вирішили охопити ще й Демидівський. 

«Минулого року ми брали Млинівський район – 7 людей. Цього року включили ще й Демидівський. Ми хочемо за декілька років включити до своєї спілки ще 2 райони – Дубенський та Радивилівський і разом проводити різні акції», - додав Юрій Кірись.

Відтак, з нагоди Дня Матері, минулої неділі, голова спілки та його заступник Роман Калько завітали до 9 сімей із Млинівщини та Демидівщини.

«До Дня Матері ми вшановували загиблих і безвісти зниклих пам’ятними подарунками, спілкуванням, квітами. Це була дуже приємно для батьків, ми бачили реакцію їх. Там є і бабусі, і дружини-вдови і є матері.  Демидівку з нами відвідував голова місцевої спілки ветеранів АТО Олександр Скоморох, там дві сім’ї – в Демидівці», - розповів пан Калько.

Крім того, сім’ям дуже приємно, коли до них заходять такі гості, адже це означає, що їх рідних пам’ятають.

«Кажуть, що приємно, бо ніхто з місцевої влади не привітав і вшанувати їх, - запевняє голова міжрайонної спілки ветеранів АТО, - їм приємно, що АТОшники пам’ятають, їх бойові побратими пам’ятають, дуже приємно цим сім’ям. Хай там ті подарунки не на 10 тисяч гривень. Це символічно – квіти  і пам’ятні подарунки, але їм було приємно».

Хлопці встигли об’їздити всі сім’ї за один день. Юрій Кірись пояснює, що до такого кроку його  спонукає те, що він і сам був в АТО і втратив там рідного брата.

«У мене брат загинув в АТО, тому я ці родини розумію дуже добре. Я це все пережив, розумію і свою, і інших мам. Такі акції треба побільше проводити і не тільки до Дня Матері, а взагалі такі родини треба підтримувати. Тенденція йде до того, що місцева влада ніяк не реагує на сім’ї загиблих. Ми зверталися  до місцевої влади, вони віднікуються, що пам’ятають. Коли треба піар, тоді треба АТОшніки».

Організацію підтримують як місцеві мешканці, так і спонсори. Перед Днем Матері  відправили машину волонтерської допомоги на Схід. Цим спілка займається постійно. Навіть є вже постійні волонтери, які туди їздять.

«Ми хочемо, щоб всі бачили, що АТОшники допомагають своїм.  Адже місцева влада раз в рік виділяє по 1200 гривень до Дня перемоги. Ми знаходимо спонсорів, меценатів, які нам допомагають. Приємно те, що люди відкликаються на наші прохання, не відмовляють. Ми хочемо допомагати цим хлопцям, коки є можливість. Як не буде можливості – будемо її шукати».

Спілка також і в майбутньому планує проводити різного роду акції, аби допомагати АТОвцям та їх сім’ям. Зокрема, найближчим часом планують організувати допомогу одному з побратимів, який потребує дороговартісної операції.

 

Читайте також