На Рівненщині за рік викрили п`ятьох браконьєрів з електровудками

Упродовж минулого року працівники Рівненського рибоохоронного патруля викрили п'ятьох громадян, які здійснювали вилов риби електровудками. Два таких порушення зафіксували у Дубровицькому районі, ще по одному у Костопільському, Млинівському та Володимирецькому районах. Про це інформує Рівненський рибпатруль на своєму сайті.

Такого виду порушення карається штрафом у розмірі від 3 400 до 6 800 грн або позбавленням волі строком до трьох років з конфіскацією знарядь і засобів лову, а також незаконно добутих водних біоресурсів.

Застосування цього виду браконьєрами на водоймах за ступенем негативного впливу на риб і гідроекосистеми є найбільш загрозливим. Окрім прямого збитку (загибель риб, інших гідробіонтів) використання саморобних електроловильних пристроїв створює також опосередковані наслідки (травми, каліцтва, порушення функціонування внутрішніх органів, порушення відтворювальної здатності протягом тривалого часу, загибель інших груп гідробіонтів в зоні дії електричного поля, в тому числі й кормових організмів тощо).

Радіус дії електровудки може коливатися від 2 до 20 метрів, залежно від її потужності. Середній радіус дії становить 3-5 метрів. Обсяги збитків від такого "лову" важко підрахувати.

Читайте також