На Рівненщині запахло політичною зрадою

 Відвертий шантаж

Усе почалося з того, що Микола Драганчук захотів змінити штатний розпис працівників відділу, який займається комунальною власністю. Задумувалось, що відділ має стати управлінням. Одна частина його працівників контролювала б оренду, а інша частина слідкувала б за контрактами керівників комунальних закладів. Себто, створили два підрозділи. Адже в підпорядкуванні обласної ради знаходяться 120 підприємств. Із об’єктивних причин за діяльністю половини з них майже не слідкують. Для цього всього-на-всього хочуть ввести посаду начальника. Так відділ перетвориться на управління. Ніхто не вигадав нічого нового. Схожим принципом управління давно користуються в інших обласних радах України.

Але є один момент: зараз начальником цього відділу є Юрій Нілабович. Він прийшов туди на роботу разом із командою Володимира Ковальчука. Після відсторонення «радикала» від посади, Нілабович залишився працювати. Якщо буде ухвалений цей проект рішення, то вийде, що головним в управлінні буде не він, а інша людина.

До слова, комунальні підприємства є найбільш ласим шматком. Частенько саме з них «виймаються» фінансові ресурси на ту чи іншу діяльність, або потреби партії. Це підтверджують «комунальні» скандали, які завжди супроводжували кожного керівника обласної ради.

Читайте також