На Рівненщині заплатили 8,5 млн гривень за користування водою

На Рівненщині платники податків перерахували 8,5 мільйонів гривень за користування водою

ГУ ДФС у Рівненській області повідомляє, що за три місяці 2018 року до Зведеного бюджету області надійшло 8,5 млн грн рентної плати за спеціальне використання води, що на 20 відсотків, або 1,4 млн грн більше ніж за аналогічний період минулого року.

На сьогодні у Рівненській області зареєстровано 972 юридичних осіб платниками рентної плати за спец використання води. Зокрема, фіскальна служба контролює повноту і своєчасність сплати податків з боку підприємств-водокористувачів регіону. Щодо тих суб'єктів господарювання, які упродовж року не сплачують, або сплачують у неповному обсязі збір, фахівці ДФС направляють відповідні звернення до Департаменту екології та природних ресурсів Рівненської облдержадміністрації щодо скасування їм дозволів на спеціальне водокористування. Так, у 2017 році направлено 4 таких звернення, внаслідок проведеної роботи до бюджету забезпечено надходження з рентної плати за використання води в сумі 2,4 млн грн.

Фахівці органів ДФС зазначають, що надходження рентної плати за спеціальне використання води у рівних частинах належать Державному та обласному бюджетам. Рентна плата, яка надходить до обласного бюджету, має велике значення для фінансування потреб бюджетної сфери Рівненщини, соціальних програм, а також дає можливість планувати проведення додаткових заходів, спрямованих на розвиток області.

 

За інформацією ГУ ДФС у Рівненській області

Читайте також