На Рівненщині зменшується кількість населення?

На Рівненщині зменшується кількість населення: як ми виглядаємо у порівнянні з сусідами, цікавиться UA: Рівне.

Актуальні дані щодо населення у традиційному звіті оприлюднені на офіційному сайті Головного управління статистики в Рівненській області.

Чисельність наявного населення на 1 березня становила 1 мільйон 156,5 тисяч осіб. Упродовж січня–лютого ця чисельність зменшилась на 840 осіб.
Таке зменшення відбулось за рахунок природного (652 особи) та міграційного (188 осіб) скорочення.

Природний рух населення (тобто без врахування міграції, – ред.) у січні–лютому характеризувався зменшенням народжуваності та збільшенням смертності порівняно з січнем–лютим 2018р. У січні–лютому цього року народилось 2014 осіб, померло – 2666 осіб.

Ми також промоніторили офіційні дані управлінь статистики сусідніх з Рівненщиною областей. Там також тенденція до скорочення кількості населення. На Волині, наприклад, із січня по березень мінус 675 осіб, на Тернопільщині 1548, на Житомирщині – 2257. Найбільше населення серед сусідніх областей зменшилось на Львівщині – на 3057 осіб.

Варто також додати, що за кілька останніх місяців минулого року кількість населення Рівненщини зменшилась на 2369 осіб, із них за офіційними даними виїхало за межі області 1854 людини.

Читайте також