На Рівненщині змінили регламент розіграшу жіночих змагань з баскетболу

https://www.bcrivne.com

Відразу шість з дев’яти учасників жіночої Суперліги вже цього сезону гратимуть на другому етапі змагань чемпіонату. Виконком Федерації баскетболу України на своєму засіданні затвердив зміни до регламенту розіграшу жіночих змагань, пише БК "РІВНЕ".

Якщо у попередні роки у чемпіонаті команди грали регулярний чемпіонат у чотири кола, і потім кращі чотири команди змагалися у плей-офф та розігрували медалі, то вже в цьому сезоні 2018-2019 кількість учасників другого етапу було розширено.

Виконком ФБУ проголосував за зміни, які мають підвищити інтерес до змагань у жіночій Суперілізі. Згідно змін і доповнень команди, які посіли 1 і 2 місце у регулярній першості, потрапляють одразу до 1/2 фіналу плей-оф. Команди, які посіли місця з 3 по 6, розіграють між собою ще 2 путівки до 1/2 фіналу у першому колі плей-офф. Принцип формування пар першого раунду:
3 команда – 6 команда
4 команда – 5 команда
Таким чином збільшується кількість команд, які ведуть боротьбу за вихід до плей-офф протягом сезону і, відповідно, збільшується кількість матчів, які можуть вплинути на підсумковий результат у турнірі.

Нагадаємо, що жіноча команда БК “Рівне” є діючим бронзовим призером Суперліги. В цьому сезоні команда вже провела дванадцять матчів, в яких здобула шість перемог та зазнала стільки ж поразок. В турнірній таблиці рівнянки знаходяться на третьому місці з дев’яти команд.

Читайте також