На Рівненщині зняли історичний фільм (ВІДЕО)

У межах проекту «Україна і Польща. Слідами історичної спадщини» з’явилося відео про кляштор (католицький монастир) францисканців у Корці. Про це повідомляє сайт Корець.Район.

Це вже друге відео про об’єкти архітектурної спадщини Кореччини.

У 2018 року в Україні створено 100 коротких відеофільмів, присвячених обраним об’єктам архітектурної спадщини, які було збудовано за часів колишньої Речі Посполитої.

Над створенням проекту працювала польсько-українська група, до складу якої увійшли історики, публіцисти, журналісти, громадські організації, а також молодь.

Проект підтримано Міністерством закордонних справ Польщі в рамках конкурсу «Співпраця у галузі публічної дипломатії 2018».

Монастир заснували, ймовірно, в 1621 р. корецькими князями Самуїлом та його братом Яном Каролем (спочатку, ймовірно, для монахинь Православної Церкви).

Костел побудований в першій половині 18 століття за участю єзуїтського архітектора Павла Гіжицького (невідомо, чи він зробив церковний проект). Будова монастиря почалася в 1752 році. Костел та монастир були скасовані в 1832 році і передані православній церкві св. Трійці.

У 1863-1880 рр. храм був повністю перебудований, серед іншого, до західного фасаду було додано дерев'яну башту, збудовано східну частину нави та п'ять куполів над нею, що надає архітектурі неоросійські риси.

Читайте також