На Рівненщині зростає відсоток госпіталізації хворих із COVID-19

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Нині в 15-ти лікувально-профілактичних закладах Рівненської області, в яких надають допомогу для хворих із коронавірусом, лікуються 632 пацієнти.

В обласному управлінні охорони здоров’я зазначають, що на 11% зріс відсоток госпіталізацій у порівнянні із минулим понеділком.

«Якщо провести аналіз у порівнянні із минулим тижнем, то на понеділок минулого тижня і на понеділок цього тижня, ми можемо чітко прослідкувати тенденцію до збільшення кількості хворих не тільки по кількості виявлених, але й по кількості завантаженості ліжкового фонду в наших 15-ти лікувально-профілактичних закладах. Відсоток госпіталізацій зріс практично на 11,2%», - зазначив начальник обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсянник.

У Цілодобовому оперативному штабі протидії коронавірусу при ОДА зазначають, що із 632 пацієнтів лікарень, 222 – у важкому стані, 46 – у реанімацій. Тринадцятеро хворих підключені до ШВЛ-апаратів.

«Маємо негативну статистику в плані зростання кількості виїздів екстреної медичної допомоги, а також госпіталізації наших пацієнтів. На сьогоднішній день можемо чітко констатувати, що рухаємось до збільшення захворюваності і тому, власне, коли в нас поступає багато пацієнтів, є й багато важких пацієнтів», - додав Олег Вівсянник.

Читайте також