На Рівненщині з’являться мультимедійні спортивні майданчики

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

На реалізацію ініціативи Міністерства молоді та спорту щодо будівництва в області мультимедійних спортивних майданчиків Рівненщина отримала 5,5 млн.грн. державної субвенції. Кошти розподілятимуть між місцевими органами влади. Відповідні зміни необхідно внести і до обласного бюджету на найближчій сесії 30 серпня. Про це повідомила директор департаменту фінансів облдержадміністрації Лідія Біляк на засіданні постійної комісії обласної ради з питань соціальної політики та соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей (голова комісії – Борис Бірук). Депутати розглянули й низку інших змін до бюджету.

За словами Лідії Біляк, в області уже створено робочу комісію, яка розглядатиме пропозиції від місцевих органів влади щодо облаштування на їхніх територіях мультимедійних спортивних майданчиків (наявність земельної ділянки, фінансових ресурсів тощо). Ця ж комісія даватиме пропозиції, між ким розподілити 5,5 млн.грн. державної субвенції. Важливо, що проект передбачає 50% співфінансування з місцевих бюджетів.

Крім того, Рівненщина отримала 1,1 млн.грн. цільової субвенції на створення спортивного комплексу на базі КЗ «Рівненський обласний науковий ліцей-інтернат». Ще 450 тис.грн. планується передбачити в обласному бюджеті на умовах співфінансування.

Якщо говорити про розвиток спорту на Рівненщині, то директор департаменту фінансів повідомила депутатам, що область отримала значну субвенцію з державного бюджету у розмірі 48 млн.грн. на продовження будівництва спортивного комплексу по вул. Макарова у Рівному.

Також 300 тис.грн. субвенції соціально-економічного розвитку спрямовуються на поліпшення матеріально-технічної бази Корецького вищого професійно-технічного училища.

За даними департаменту, надійшло ще 2 млн.грн. субвенції з місцевих бюджетів на оздоровлення дітей області. Загалом на даний час субвенція з місцевих бюджетів на ці видатки склала 5,5 млн.грн., а загальна сума на оздоровлення - понад 12,3 млн.грн. 900 дітей області уже змогли оздоровитися.

В цілому інформацію щодо змін до обласного бюджету члени комісії взяли до відома та рекомендували винести питання на розгляд сесії.

Пресслужба Рівненської обласної ради

 

Читайте також