На Рівненщину насуваються морози: як уберегтися на дорозі?

фото ілюстративне

Поліцейські закликають водіїв та пішоходів бути обережними й уважними на вулицях і автошляхах Рівненщини, дотримуватися вимог Правил дорожнього руху.

У разі погіршення погодних умов, відповідно ускладнюється і дорожній рух. Це може спричинити виникнення аварійних ситуацій і дорожньо-транспортних пригод. Тому працівники поліції радять водіям: під час керування транспортними засобами проявляйте максимальну уважність та обережність, чітко дотримуйтеся вимог Правил дорожнього руху. Обирайте безпечну швидкість та дистанцію руху, уникайте різкого гальмування та маневрування транспортним засобом, з особливою обережністю рухайтеся мостами та естакадами. 

Ще раз зверніть увагу на ефективність роботи гальмівної системи, функціонування зовнішніх освітлювальних приладів, елементів очищення та обігріву вікон вашого автомобіля, відповідність шин порі року.

В жодному випадку не сідайте за кермо у нетверезому стані.

Під час сильного погіршення погодних умов, за можливості, утримайтеся від поїздок на далекі відстані та скористайтеся громадським транспортом. А ті, хто виїхав – будьте максимально уважними за кермом.

Також звертаємося до пішоходів! Будьте особливо уважними та обережними у вечірню та нічну пору доби. Переходьте дорогу лише у встановлених місцях і виключно на зелений сигнал світлофора. Коли рухаєтеся по проїзній частині чи узбіччям дороги без тротуару, вимкніть навушники, не спілкуйтеся по мобільному телефону. Зосередьте увагу на власній безпеці та інших учасниках дорожнього руху. За можливості, виділіть себе світловідбиваючими елементами!

За інформацією відділу комунікації поліції Рівненської області

Читайте також