На Рівненському полігоні готують військових водіїв (ФОТО)

На Рівненському полігоні готують військових водіїв різних категорій. Нещодавно військовий полігон Оперативного командування «Захід» отримав державну акредитацію для підготовки водіїв категорій «В», «С1» та «С». Відповідний сертифікат отримано від Головного сервісного центру МВС України. З початку року водійські права вже встигли отримати 32 військовослужбовці.

Навчальний процес триває один місяць. Після отримання посвідчення водія підвищеної категорії військовослужбовці вдосконалюватимуть практичні навички під час проведення батальйонних та бригадних навчань на закріпленій за ними техніці.

Наявність обладнання, стан матеріально-технічної бази, навчального транспорту та кваліфікаційний рівень спеціалістів підрозділу відповідають стандартам підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів.

Для підготовки автомобілістів на території військової частини вдосконалюється інфраструктура автодрому. Зокрема, оновлено командний пункт, навчальні класи, сховище для зберігання техніки та ділянки з перешкодами та загородженнями. Спроможність з підготовки водіїв категорії «В» складає майже 100 осіб у рік, категорій «С1» та «С» – по 40 та 130 відповідно.

В подальшому планується розширення матеріально-технічної бази та збільшення кількості військовослужбовців, які здобувають водійські права на вищевказані категорії, а також запровадження навчання водіїв на категорії «D» та «E».

Відділення спеціальних кореспондентів

Інформагентства Міноборони (м. Рівне)

капітан Олексій Мосейченок

Фото автора

Читайте також