На сесії Рівнеради - пікет проти пестицидів: звинувачують агрохолдинги (ФОТО)

У ці хвилини на чергове сесійне засідання Рівненської міської ради прийшли пікетувальники. У руках вони тримають агітаційні лозунги.

Чоловіки виступають проти пестицидів. У такий спосію вони намагаються привернути увагу депутатів, аби ті почали думати про здоров'я своїх виборців. 

Пікетувальники переймаються, що Україна нині за смертністю посідає 1 місце у Європі та 2 у світі. А Рівне називають містом серед поля, де кожен дев'ятий мешканець хворий раком. На їх думку, причиною такої сумної статистики є саме велика кількість пестицидів, а саме 1092, які спокійно собі застосовуються в Україні і жодним чином не регулюються і ніхто на законодавчому рівні не контролює їх використання. А винять у всьому пікетувальники великі агрохолдинги, на їх думку, саме вони є творцями пестицидних аерозольних хмар, що мають здатність мігрувати аж до 30 км.

Відтак, пікетувальники вимагають створити навколо Рівного 20-кілометрову буферну захисну зону. Саме це, на їх думку, зможе врятувати місто Рівне від аерозольних пестицидних хмар і викидів. Досягнути цього, як зазначають аграрії, можна завдяки органічному виробництву продуктів, зеленим насадженням навколо міста, які будуть стримувати шкідливі викиди, продажем у магазинах екологічно чистих продуктів харчування тощо.

Читайте також