На центральній вулиці Рівного обвалився балкон: хто за це відповідає?

Фото - Суспільне

На вулиці Соборній у Рівному у одній із багатоповерхівок стався обвал балкону. Це помітили очевидці сьогодні, 22 лютого.

Про це повідомляє Суспільне.

Даний будинок 10 років тому укріпили стяжками. Обслуговує споруду уомпанія "Чистота і порядок".

"Вони (представники управляючої компанії,-ред.) вручили припис власнику не користуватись балконом, щоб ніхто не вийшов – так передбачає законодавство. Власник відмовився брати цей припис. Вручили припис тим, хто живе поверхом нижче, щоб і їм на голову не впало. Про цю ситуацію знає управління надзвичайних ситуацій", - каже начальник житлового відділу УЖКГ Олександр Колесник.

За словами посадовця, наразі вирішують питання щодо вишки, аби демонтувати аварійну конструкцію. Чи це буде сьогодні, чи уже завтра, 23-го лютого, ще невідомо.

Представник УЖКГ нагадав, що згідно з законодавством, будинок є спільною суміжною власністю всіх мешканців.

"Тут питання, чи квартира приватизована. Якщо так, то під час приватизації площа балкону входить в площу квартири, яка приватизовується. І тоді в законодавстві чітко прописано, що ремонт помешкання проводить власник помешкання. Тоді це лягає на плечі самого власника квартири", - каже посадовець.

Подібні випадки, каже Олександр Колесник, у Рівному стаються, але не є частими. Зазвичай це стосується більше занедбаних квартир і в більшості це панельні будинк.

Читайте також