На які фестивалі можуть завітати рівняни цього місяця?

https://rv.npu.gov.ua

Традиційно, у червні усіх жителів області та гостей запрошують на святкові культурно-мистецькі подіїПовідомляє сайт Рівненської ОДА. 

Перший літній місяць розпочнеться із відбіркового етапу у XVI Всеукраїнського фестивалю «Червона рута – 2019». Охочих послухати популярну музику та сучасні пісні молодих виконавців запрошують до Рівненського міського палацу культури («Текстильник») на 10 годину.

Тих, кого цікавлять давньоруські бої та поєдинки, чекають у культурно-археологічного центру «Пересопниця». Тут 2-3 червня відбудеться VI фестиваль історичної реконструкції «Русь Пересопницька».

Також відвідувачі матимуть змогу оглянути експозиції давньоруського одягу та обладунків, діятиме ярмарок та інші ремісничі майстерні.

Упродовж фестивалю проходитиме кінозйомка історичних роликів та фотосесія для туристів.

Офіційне відкриття - 2 червня об 11 годині. 

3-го червня у селі  Велюнь Дубровицького району відбудеться щорічний обласний пісенний конкурс колективів «Пісня-доля моя» імені Євгена Кухарця. Свято відбудеться на батьківщині митця за участю найкращих хорових колективів Рівненської області. Офіційне відкриття – 12.00.

На святковий концерт та безкоштовні майстер-класи з медіа-арту для підлітків запрошують організатори транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна. У неділю, 3 червня, у міському будинку культури Рівного (вул.Соборна, 3д) відбудеться презентація можливостей Програми. Усі охочі зможуть більше дізнатися про культуру прикордоння. Початок о 15 годині. А о 18.00 розпочнеться концерт за участю гуртів «Eтно ХL», «LOS COLORADOS», «ФІОЛЕТ». Вхід безкоштовний.

8-11 червня усіх охочих запрошує VII Всеукраїнський регіональний відкритий VII дитячий фестиваль патріотичної пісні «Наша слава козацькая не вмре, не загине!». Мистецька подія відбудеться у селі Хрінники, що на Демидівщині. Молоді виконавці представить там свої таланти.  

Упродовж трьох днів – з 8 по 10 червня – проходитимуть заходи до 367-ї річниці битви під Берестечком. Вони відбудуться на території Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви» у селі Пляшева Радивилівького району.

10-го червня програма заходів розпочнеться з самого ранку. О 9.00 парафіян запрошують на Патріарше богослужіння в Георгіївську церкву, очолювану Святійшим Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом. Після того відбудеться урочиста хода і покладання квітів до пам’ятника Героям Берестецької битви.

28-30 червня мешканці та гості Рівненщини зможуть відвідати щорічний обласний відкритий фестиваль аніматорів «Аніматор-шоу 2018». Мистецька подія відбудеться на базі реабілітаційно-оздоровчого комплексу«Біле озеро» у Володимирецькому районі.

Читайте також