На яких водоймах Рівненщині спіймали найбільше рибалок-порушників

Ілюстративне фото

На території Рівненської області упродовж лютого було проведено 5 рибоохоронних рейдів, під час яких зафіксували 104 порушення Правил рибальства.

Про це повідомили у Рівненському рибоохоронному патрулі.

«За даний період на порушників накладено 7 361 грн штрафів. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 2 од. заборонених знарядь лову та ще 9 од. - за актами безхазяйного майна», - повідомила в.о. началька управління Тетяна Ретьман.

Крім цього, три адміністративні справи передані до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Для прикладу, 5 та 6 лютого здійснено рибоохоронний рейд водними об’єктами Дубенського, Зарічненського та Сарненського району Рівненської області. Так, в ході рибоохоронної роботи на озерах Сосно та Нобель виявлено 12 порушників Правил рибальства. На Хріницькому водосховищі зафіксували 12 аналогічних порушень Правил рибальства. На громадян складено адмінпротоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено відповідні штрафні санкції. Також з чоловіками проведено масово-роз’яснювальну роботу щодо відповідальності за порушення рибальства у зимовий період.

8 лютого 2021 року під час проведення рибоохоронного рейду державними інспекторами викрито чоловіка, який здійснював вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову - «екраном». Інцидент стався на ставку, поблизу с. Кустин Рівненського району. Заборонені знаряддя лову вилучено. На особу складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі до районного суду Рівненської області для притягнення порушника до відповідальності.

Читайте також