Начальника обласної ДАБІ хочуть виключити зі складу Рівненського міськвиконкому

У п’ятницю, 15 березня, депутатка Рівнеради від ВО «Свобода» Анна Іванова зареєструвала у міській раді проект рішення, який вона хоче винести на розгляд міських обранців вже на наступній сесії.

Цей проект рішення стосується внесення змін до персонального складу виконавчого комітету Рівненської міської ради сьомого скликання, що був затверджений ще 3 грудня 2015 року. Відтак, Анна Іванова пропонує виключити зі складу виконкому начальника Управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Рівненській області Ігоря Мічуду, а на його місце натомість ввести начальника міського управління Державного архітектурно-будівельного контролю Миколу Дядюся.

На думку Анни Іванової, такий крок є правильним, зважаючи на норми Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», де визначено, що виконавчий комітет міської ради має складатися з міського голови та його заступників, секретаря ради та керівників відділів, управлінь та інших виконавчих органів та управлінь міськради. Оскільки Рівненська міська рада у жовтні 2016 року створила міське Управління ДАБК, то, за її словами, логічним буде те, що з метою належного виконання функцій щодо здійснення державного архітектурно-будівельного контролю на території міста Рівного до складу виконкому міста входитиме начальник міського, а не обласного управління.

Також Анна Іванова у коментарі для «РівнеМедіа» наголосила, що до складу міського виконавчого комітету повинні входити виключно авторитетні і професійні люди, а репутація Ігоря Мічуди, за її словами, вже давно бажає кращого, особливо у світлі останніх скандалів між ним і рівненськими забудовниками, які вибухнули обвинуваченнями в його бік у вимаганні хабарів.

- Вже понад два роки в місті створена міська ДАБІ. Там є керівник, який дуже добре справляється зі своїми обов’язками. Тим паче, є багато питань до діяльності Ігоря Мічуди. Я вважаю, що він робить більше збитків для міста, ніж користі. Я особисто як депутат до нього зверталася 5 разів з різних питань. Наприклад, щодо вулиці Небесної Сотні, де розпочалося самочинне будівництво. Це все робила і "кришувала" банда Федорчука. Там були сфальсифіковані усі містобудівні умови. То я зверталася до нього з депутатським зверненням скасувати реєстрацію декларації на початок будівельних робіт. Стаття 39 Закону України «Про архітектурну і містобудівну діяльність» чітко регламентує, що в разі виявлення ДАБІ нецільового використання земельної ділянки, а також порушення земельного кодексу таке будівництво вважається самочинним, а реєстрація підлягає скасуванню. Або коли в нас на вулиці Кіквідзе була земельна ділянка надана в оренду з цільовим призначенням для реконструкції існуючого кіоску під магазин товарів повсякденного попиту, а там почали будувати невідомо що. Жодного разу Ігор Мічуда не дав відповідь мені на жодне моє звернення, хіба лише якісь відписки. Це абсолютно неприйнятно. Міська ж ДАБІ скасувала цю реєстрацію декларації. То виходить, що міська може скасувати, користуючись чинним законодавством, а обласна – ні?! Плюс візьміть ще до уваги останні скандали з забудовниками. Люди інвестують у місто, сплачують податки, забезпечують громаду робочими місцями, а їх хочуть лише «нагнути». А скільки питань по Бабату, по Немешу! Тому я вважаю, що в нас в місті мають бути авторитетні члени міськвиконкому. А в Мічуди авторитет – недостойний, - пояснила свою позицію Анна Іванова у коментарі журналістам порталу «РівнеМедіа».

Тож тепер це питання розглядатимуть вже на наступній сесії депутатів Рівненської міської ради, які і вирішуватимуть, виключати Ігоря Мічуду зі складу міськвиконкому, чи ні.

Читайте також