Начальниця із Рівненщини сплатить штраф, бо на три дні пізніше подала декларацію

Рівненський апеляційний суд залишив без змін постанову місцевого суду, якою громадянку визнано винуватою у тому, що вона несвоєчасно подала щорічну деклараціюта застосовано до неї адміністративне стягнення у виді штрафу в сумі 850 гривень.

У пресслужбі Рівненського апеляційного суду пояснюють, що жінка, будучи суб’єктом відповідальності за правопорушення, пов’язані з корупцією, несвоєчасно подала без поважних причин щорічну електронну декларацію за 2019 рік.

Постановою місцевого суду її визнали винуватою у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-6 (порушення вимог фінансового контролюКУпАП, та застосовано до неї адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.

Не погодившись із рішенням суду першої інстанції, вона оскаржила його до Рівненського апеляційного суду. В апеляційній скарзі вказувала, що місцевим судом не враховано, що адміністративне правопорушення вчинено формально, до адміністративної відповідальності вона притягується вперше, від її дій не наступило шкідливих наслідків для державних інтересів, повністю визнала свою вину у вчиненні правопорушення. Просила постанову суду скасувати та звільнити її від адміністративної відповідальності на підставі ст.22 КУпАП, обмежившись усним зауваженням.

Апеляційний суд залишив скаргу без задоволення, а постанову суду першої інстанції - без змін.

Пояснюють, жінка повинна була подати декларацію в термін до 00 годин 00 хвилин 01 червня 2020 року, а подала лише 03 червня 2020 року о 12 годині 36 хвилин.

Читайте також