Найбільше чекали на "Щасливому": яким видався перший день 31-го маршруту в Рівному

Вчора у Рівному запустили маршрут №31, який сполучає мікрорайон "Щасливе" з двома автовокзалами. Початково маршрутки курсуватимуть у тестовому режимі з інтервалом приблизно у 10-15 хвилин. В управлінні транспорту та зв'язку Рівненського міськвиконкому хочуть дослідити пасажиропотік та визначитися, чи виправдовує себе новий маршрут.

За словами в.о начальника транспортного управління Рівного Дмитра Царука, у перший день роботи на новому маршруті водії працювали у збиток. Зокрема, на одному з транспортних засобів за весь день нарахували лише 30 пасажирів. Натомість перевізник, який працює водієм, заправив маршрутку на 500 гривень.

Більшість пасажирів сідали на маршрутку в районі "Щасливого". Водночас на вулиці Костромській, за словами одного з водіїв, у перший день не було жодного бажаючого скористатися новим маршрутом.

- Ми розуміли, що у перші дні пасажирів буде небагато. Зараз хочемо максимально поширювати інформацію, що запустили новий маршрут. На зупинках громадського транспорту плануємо зробити таблички, на яких рівняни зможуть дізнатися про маршрут №31. Є також ідея, щоб на автостанції "Чайка" диспетчер оголошував інформацію, оскільки багато людей прибувають у Рівне і йдуть одразу на 41 або 57 маршрутку, а так вони зможуть дізнатися, що є швидший маршрут, яким можна дістатися Центрального автовокзалу, - зазначив Дмитро Царук.

В управлінні транспорту додали, що наразі робити перші висновки про доцільність запуску нового маршруту зарано, оскільки потрібен час, щоб рівняни до нього звикли. Відслідкувати рух маршруток містяни можуть за допомогою додатку Dozor.

Нагадаємо, новий маршрут пролягає наступним чином: АС "Чайка"-Гагаріна-Костромська-Київська-Княгині Ольги-Степана Бандери-Відінська-Карнаухова-Чорновола-Щасливе. 

Цікаво, що близько десяти років тому у Рівному вже запускали маршрут №31, щоправда тоді він курсував з вулиці Мельника до торгових центрів на Макарова. Через низький пасажиропотік згодом маршрут відмінили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три кілометра без зупинок: на Костромській рівняни сідатимуть у маршрутки на «точках»

Читайте також