Найдорожчі покупки лондонського Арсеналу

Лондонський Арсенал на трансферному ринку кардинальним чином відрізняється від того ж мадридського Реала, який просто скуповує готових суперзірок, не шкодуючи грошей. «Каноніри» ж найчастіше придивляється до перспективних молодих гравцiв, яких можна придбати за цілком розумні гроші і дати їм шанс вирости в топ футболiстiв. Таку ідеологію заклав ще Арсен Венгер. Втім, часом і «каноніри» виявляються готові викласти велику суму за футболістів, що подають надію. Отже, розглянемо найдорожчі придбання «канонірiв».

Втім, фінансова складова в футболі стосується не тільки трансферів, але також і сьогоднішній спорт тісно пов'язаний з букмекерством, і великі гральні ресурси нібито пропонують любителям азарту вигідні умови для ставок, хоча насправді ні про яку вигоду в більшості випадків мови і не йде. Привітальні акції від БК спрямовані на отримання грошей від самого гравця, а бонус, який надається, і зовсім може бути мізерно малий, якщо отримати такий взагалі вдасться, оскільки для цього необхідно спочатку відігравати поставлені реальні гроші по складним умовам. Саме тому завжди самостійно перевіряйте актуальність акцій та читайте самим детальним чином умови. Ну і, звичайно ж, пам'ятайте, що беттiнг це найпростіший спосіб програти гроші, а не заробити їх.

Месут Озіл

Лондонський Арсенал придбав Месута Озіла у мадридського Реала в 2013 році в якості одного з топових гравців збірної Німеччини. Ця покупка обійшлася «канонірам» в 42 млн фунтів, і спочатку німець повністю виправдовував витрачені на нього гроші. Однак, в останні роки саме німецький півзахисник став однією з головних проблем клубу. Так, ні при Емері ні при Артетi Озіл не вписувався в склад Арсеналу і більшу частину часу гравець провiв на лаві запасних. Нарешті на початку 2021 року Месут Озіл перейшов в Фенербахче.

Томас Парті

Томас Парті - новачок Арсеналу в цьому сезоні. Ганський півзахисник перейшов в команду Артети з мадридського Атлетіко. Посилення лінії півзахисту обійшлося Арсеналу в 45 млн фунтів. Примітно, що угода була оформлена в останній день трансферного вікна, через що Дієго Сімеоне буквально прийшов в лють, так як знайти гідну заміну гравцеві у «матрацників» просто не було часу. Втім, Артета в свою чергу, напевно, залишився задоволений придбанням, хоча про якісь результати говорити поки рано.

Ніколя Пепе

А ось найдорожчий трансфер Арсеналу поки що не виправдовує покладених на нього сподівань. Так, за Ніколя Пепе «каноніри» заплатили 72 млн фунтів, проте сам івуарійський форвард, що перейшов з Лілля, поки що не радує тією результативністю, якою він міг похвалитися, граючи в складі французького клубу. У минулому сезоні Пепе забив лише п'ять м'ячів в 31 матчах АПЛ. У нинішньому сезоні Артета не дає Пепе достатньо ігрового часу, і поки що цей трансфер можна вважати вельми неоднозначним для лондонського клубу.

Александр Ляказетт

Французький нападник Александр Ляказетт грає в Арсеналі з 2017 року. Так само як і Озіл, Ляказетт застав не тільки Венгера, але і інших тренерів Арсеналу, і на відміну від свого німецького колеги, французу вдається зберігати стабільний рівень гри при всіх трьох фахівцях. Феноменальних показників Ляказетт не видає, проте необхідний від нього обсяг роботи гравець виконує. Прийшов же француз з Ліона, а сума трансферу склала майже 48 млн фунтів.

П'єр-Емерік Обамеянг

П'єр-Емерік Обамеянг став мабуть, найбільш вдалим і результативним посиленням «канонірів» на трансферному ринку. Так, за два роки, проведених в Арсеналі, форвард не просто зайняв місце основного нападника команди, а й отримав капітанську пов'язку, ставши духовним лідером команди. Контракт з лондонським клубом розрахований до 2023 року, і очевидно, що сам гравець повністю задоволений своїм становищем у складi «канонірів». Купівля ж Обамеянга з дортмундської Боруссії стала одним з найдорожчих трансферів Арсеналу і викласти за форварда довелося 57 млн фунтів.

 

Читайте також