Найскладніше - знайти перевізника: що відомо про новий маршрут у Рівному (+схема)

Фото - Шпальта

Міський голова Рівного анонсував запуск нового маршруту «31», який сполучатиме два райони міста – «Чайку» та «Щасливе». Нині вже є схема маршруту, яку профільне управління надіслало на погодження в Управління патрульної поліції в Рівненській області.

Маршрут обстежила і спеціальна комісія міськради.

Фото Катерини Марчук.

Новий маршрут пролягає наступним чином: Щасливе-Чорновола-М.Карнаухова-Відінська-Степана Бандери-Княгині Ольги-Київська-Костромська-Гагаріна-АС «Чайка». Можливі деякі зміни за рекомендаціями поліції.

Кінцева зупинка буде лише одна – на автостанції «Чайка», а в ЖК «На Щасливому» автобуси проїжджатимуть комплексом, як показано на схемі маршруту.

Фото Катерини Марчук.

Варто відзначити, що цей маршрут дозволить рівнянам доїжджати не тільки до автостанції «Чайка», але й до автовокзалу на Київській, пологового будинку та міської лікарні.

Автобуси 31-го маршруту, як і 56-го, заїжджатимуть на автостанцію.

Головний спеціаліст управління транспорту Дмитро Царук розповів нашим журналістам, що для початку планують залучити хоча б шість транспортних засобів.

«Якщо нам хоча би шість автобусів перевізники дадуть, це вже буде добре. Я думаю, до десятка. Як «накатають» вони цей маршрут і він буде вигідний, будемо залучати ще. «Накатать» маршрут  і при таких умовах – складно. Якби це був комунальний транспорт, було би простіше. Були б кошти на заробітні плати».

За словами Дмитра Царука, складність запуску маршруту полягає також у недостатній кількості водіїв у перевізників. Серйозних проблем підприємцям цієї сфери завдають і карантинні обмеження. Попри це, деякі перевізники все ж цікавляться.

«Перевізники скаржаться на те, що в них немає заробітку, водії з’їжджають, звільняються і таке інше. На сьогоднішній день карантинні вимоги не дають часу «пік», але ми налаштовані його запустити. Тут все лягає на плечі перевізника і водії на сьогоднішній день – якщо не отримує доходу, він каже, що не буде їздити. А якщо немає водія, то ніби і автобус є, і перевізник хоче, а немає кому їхати. Це буде найпроблемніший крок – знайти перевізника. До речі, дехто вже цікавиться», - розповідає Дмитро Царук.

Точна дата запуску маршруту поки що невідома. Лише після погодження маршруту патрульною поліцією будуть шукати перевізників.

Читайте також