Назвали причини значної кількості хворих на коронавірус у Дубні

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Місто Дубно нині перебуває у «червоній» зоні карантинних обмежень, адже там значна кількість хворих на коронавірус. Загалом у районі 770 випадків захворювання на covid-19. Натомість Рівненський район вже вийшов із «червоної» зони. Головний санітарний лікар області Роман Сафонов порадив місцевій владі Дубна брати приклад.

 «Думаю, що міській владі потрібно брати приклад (з Рівненського району, - авт.) - більш жорстко і вимогливо відноситись до проведення перевірок, як торгівельної мережі, місць скупчення, а неформально до цього відноситись. На жаль, мали місце порушення протокольних рішень і в частині незупинки транспортного сполучення. Це все дає свої негативні наслідки, які ми зараз маємо, - сказав роман Сафонов. - Натомість характер цієї інфекції такий, що заходи мають вплив, але вони мають певні обмеження – це гострі респіраторні захворювання. Не все залежить від людей, які організовують цей процес. Треба це розуміти».  

Як зазначив пан Сафонов, у Дубні серйозним осередком захворювання на коронавірус стало підприємство «Дубномолоко», 75 працівників якого підхопили інфекцію, а після того і їх рідні. Також він додав, що є немало хворих медиків.

Читайте також