Невиспані, стомлені і нездорові: футболісти рівненського "Вереса" таки вийдуть на поле проти "Шахтаря"

Сьогодні, 13 травня, о 19:30 год. у Харкові має відбутися матч 31-го туру футбольної Прем'єр-Ліги України між командами рівненського "Вереса" і донецького "Шахтаря". Втім, він був на грані зриву.

Вчора вранці, 12 травня, команда рівнян прилетіла до Харкова. Втім, майже одразу після прибуття керівництво "Вереса" заявило про харчове отруєння 9 з 18 футболістів, що не дає їм можливості взяти участь у поєдинку. Відтак, воно звернулося в УПЛ з проханням перенести матч на більш пізній термін у зв'язку з поганим самопочуттям гравців команди. Відтак, вчора вже о 17 год. команда покинула Харків і автобусом добралася до Львова сьогодні рано вранці.

Керівництво "Вереса" прокоментувало цю ситуацію так:

"... У «Вересі» вважають ці обставини форс-мажорними, адже клуб не міг передбачити цієї ситуації, і в короткий термін не мав можливості усунути наслідки цих обставин. Нагадаємо, згідно з п.16 ст.9 Регламенту змагань «У разі виникнення форс-мажорних обставин рішення щодо дати проведення матчу ухвалює Дирекція». Клуб надіслав відповідного листа до Дирекції УПЛ (копії до ФФУ та Спортивно-медичного комітету ФФУ), в якому звертається щодо переносу матчу на пізніший термін, а саме після останнього туру цього сезону, 20 травня."

Також «Верес» надіслав листа до ФК «Шахтар», в якому висловив сподівання на розуміння та бажання здобути перемогу у спортивній боротьбі. Таке рішення керівництва клубу дуже обурило частину його футболістів, які категорично не погоджувалися не грати проти "Шахтаря", а відтак заявили про свій намір розірвати контракт з клубом у разі відміни матчу, оскільки не бачать свого майбутнього у клубі з таким керівництвом.

Як повідомляє телеканал «Футбол 1», четверо гравців рівненського «Вереса» справді зверталися за допомогою до лікарів. Зокрема, у військовий госпіталь Львова звернулися Пепі, Павло Мягков, один з легіонерів та гравець команди U-21. 

Ось що розповідає лікар НК "Верес" (Рівне) Олександр Віркун:

"Напевно, по дорозі потруїлися, адже зупинялися дорогою поїсти. Як приїхали до Харкова - почалися перші ознаки. В основному, туалет. Потім слабкість, нудота. Я і сам себе не дуже почуваю. Не зверталися до лікарів. Я своїми силами лікував. Давав ліки, капав гравців. Відразу ж можна бучу піднімати, адже це команда, щоб не позліталися всі санстанції. Важко сказати, що стало причиною. У Пепі була температура - 37,3. Відразу доповів керівництву, адже це здоров'я. Мене запитали - чи зможуть вони доїхати. Відповів, що складно сказати."

Втім, дирекція УПЛ не побачила у цій ситуації форс-мажорних обставин, а тому в проханні "Вереса" перенести матч відмовила. Відтак, сьогодні вранці команда рівнян, лише приїхавши до Львова, змушена була одразу повертатися назад до Харкова, аби встигнути на матч, який розпочнеться вже менш, як за дві години, - о 19:30 год. У якому фізичному і моральному стані перебувають після усього цього футболісти "Вереса" - можна лише здогадуватися, адже вони цілу ніч провели у дорозі до Львова, а потім одразу відправилися в аеропорт, щоб летіти назад до Харкова. Тож чи зуміли спортсмени виспатися та чи встигли відновитися перед грою - питання риторичне.

За словами генерального директора "Вереса" Андрія Паньківа, у Львові залишилися лише ті, хто перебуває у лікарні на стаціонарі. Втім, щойно стало відомо, що рівняни можуть не встигнути провести передматчеву розминку, тому що літак, на якому рівненська команда полетіла до Харкова, піднявся в повітря лише о 15:54. Таким чином, у Харкові планують прийняти рейс зі Львова приблизно о 18:24. З урахуванням отримання багажу і переїзду на стадіон, команда Андрія Демченка опиниться на стадіоні "Металіст" лише близько 19 год. - за півгодини до початку матчу.

Нагадаємо, що сьогодні рівненський «Верес» вп’яте зустрінеться із донецьким «Шахтарем». У чотирьох попередніх матчах рівняни не зуміли відібрати у «гірників» бодай одне турнірне очко – чотири поразки із загальним рахунком 1:10. Цього разу донеччани вийдуть на гру ще більш вмотивованими, адже перемога на ОСК «Металіст» гарантує їм чемпіонські медалі за тур до завершення чемпіонату УПЛ. Втім, і «Верес» після зміни тренера демонструє значно більш окрилену гру і продовжує боротьбу за місце у єврокубках. 

Арбітром матчу буде Ярослав Козик з Мукачева. Трансляцію поєдинку можна буде дивитися на телеканалі "Футбол 1", початок - о 19:30.

Читайте також