Нова родзинка міста: невдовзі у Рівному запрацює баштовий годинник

Рівняни та гості міста, проїжджаючи повз зал камерної та органної музики, неодмінно звертають увагу на годинник на фасаді будівлі. Кожен намагається вгледіти там точний час, але дарма. Через несприятливі погодні умови механізм баштового часоміра пошкодився і вже десятки років не працює.

Годинник на фасаді камерної та органної зали у Рівному складається із трьох частин: комп’ютерної (частина, де все програмується), механічної (власне баштовий годинник) і музичної частин.

За словами директора Рівненської обласної філармонії Миколи Орешка, музична і комп’ютерна частини в порядку, а от механічна потребує ремонту. Для того, щоб вирішити цю проблему Микола Орешко і голова громадської організації «Рівне Разом» Віктора Шакирзян підписали договір про надання благодійної допомоги.

Ремонт годинника відбуватиметься у декілька етапів: від підготовчих, очисних і реставраційних робіт до повної збірки механізму. Майстер пообіцяв, що годинник запрацює вже в серпні цього року.

Усі витрати на ремонт годинника взяв на себе голова ГО «Рівне Разом» Віктор Шакирзян:

«Будинок обласної філармонії – це перлина Рівного. Це одна з найгарніших будівель міста. Сьогодні ми робимо подарунок усім рівнянам – реставруємо баштовий годинник обласної філармонії. Годинниковий майстер мене запевнив, що уже до Дня міста цей годинник працюватиме. Крім того, він буде музичним і стане справжньою окрасою Рівного».

Після закінчення цих робіт, годинник буде не лише показувати точний час, але й відтворюватиме класичні мелодії. До того ж, поруч із органним залом є майдан Музики – ошатно облаштована територія із лавками, скульптура у формі арфи, а сам зал різнобарвно підсвічують. Усе це у поєднанні із годинником і музичним супроводом стане родзинкою нашого міста та місцем відпочинку рівнян.

«Настав той історичний момент, коли баштовий годинник у Рівному таки запрацює і в нас буде ще одна надзвичайна локація для відпочинку. Без культури не буде ні економіки, ні перспектив. Я вдячний Віктору Шакирзяну за те, що він просто моментально відгукнувся на нашу ідею», - розповідає Микола Орешко.

Нині у філармонії готуються до майбутніх подій, а карантин пішов на користь – оновили програми та декорації, роблять косметичний ремонт. Тож зовсім скоро у рівнян буде змога культурно провести вечори у оновленому Залі камерної та органної музики.

Читайте також