Новостворені громади Рівненщини визнані спроможними

Кабінет міністрів  визнав спроможними 175 об’єднаних територіальних громади, в яких перші місцеві вибори відбулися у 2017-2018 роках, а також громади, де перші місцеві вибори призначені на 23 грудня 2018 року. 

На Рівненщині такими визнано 4 об’єднані територіальні громади: Дядьковицьку, Корнинську, Старосільську, в яких відбудуться вибори у грудні та Повчанську, де вибори відбулися у квітні цього року.  За словами Ірини Кондратюк,  радника з питань місцевих бюджетів Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України,  визнання спроможності свідчить, що  громади можуть забезпечити високий рівень свого життя.

«Спроможні громади здатні самостійно забезпечити належний рівень надання послуг, зокрема, у сфері освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, житлово-комунального господарства. І спроможна ОТГ переходить на прямі міжбюджетні відносини, збільшує базу оподаткування, має підтримку міжнародних донорів, а головне – має можливість самостійно розпоряджатися своїми фінансами!», - наголошує вона.

Також це рішення можна розглядати як чергове свідчення незмінної позиції Уряду на підтримку об’єднаних територіальних громад, які повірили в реформу.

Читайте також