Область Білорусі та Рівненщина офіційно стали партнерами (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

Угоду про співпрацю підписали керівники обох регіонів України та Білорусі

Під документом про міжрегіональне співробітництво між Рівненщиною та Брестською областю поставили свої підписи голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко та керівник Брестського облвиконкому Анатолій Лис.

Офіційне підписання відбулося сьогодні, 26 жовтня, в місті Гомель Республіки Білорусь.

Документ визначає спільну майбутню співпрацю в галузях економіки, сільському господарстві, культури, освіти, туризму та медицини. Угода спрямована на реалізацію проектів з розвитку сільських територій, спільну організацію виставок і ярмарків підприємств обох регіонів, а також налагодження прямих контактів між театрами, музеями, творчими колективами Рівненської і Брестської областей. Також передбачено підтримку діяльності, спрямовану на охорону навколишнього середовища та забезпечення екологічної безпеки.

«Ми маємо спільний кордон, а наші торгівля, економіка й культура неминуче переплітаються. Брестська область відсьогодні - офіційно діловий партнер Рівненщини. Дуже важливо те, що цими днями окреслені стратегічні перспективи майбутнього співробітництва не тільки між двома країнами, а й нашими регіонами», - прокоментував голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

Нагадаємо, з 24-25 жовтня делегація з Рівненської області бере участь в Першому Форумі регіонів України та Білорусі.Форум ініційований Президентами України та Білорусі минулого року. Захід передбачає презентацію експортних можливостей регіонів України і розвитку коопераційних зв’язків на міжрегіональному рівні.

Напередодні відбулась масштабна виставка продукції українських та білоруських підприємств і організацій, де Рівненщина успішно презентувала свої можливості. Стенд області зацікавив усіх присутніх, його розглядали учасники форуму та очільники торгово-промислових палат обох країн.

 

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА

Читайте також