Обмеження руху та посипання доріг: у Рівненській ОДА розповіли як діятимуть під час негоди

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

На Рівненщині прогнозують погіршення погодних умов на вихідних та з понеділка. У Рівненській ОДА розповіли, які діятимуть під час негоди.

Перший заступник голови РОДА Сергій Подолін розповів про рішення Рівненської комісії ТЕБ та НС.

"За прогнозами синоптиків у нас 6-7 лютого на дорогах буде спостерігатися ожеледиця. Температура повітря буде коливатися від 3 до 8 градусів морозу вдень, та від 10 до 17 - вночі. Вже з понеділка очікується сніг та хуртовини. Основну небезпеку на вихідних становить ожеледиця на дорогах. Нещодавно на комісії ТЕБ і НС було визначено ряд першочергових заходів, які мають бути проведені на дорогах області. Серед таких завдань передбачено своєчасне обмеження руху автотранспорту, оперативне інформування водіїв та перевізників про введення обмеження, забезпечення у найкоротші строки профілактичного оброблення дороги протиожеледною сумішшю", - зазначив чиновник.

За його словами, на цей час на дорогах області готові для здійснення відповідних заходів мінімум 198 одиниць техніки.

Зокрема:

  • 61 одиниця снігоочисної техніки з навісним обладанням,
  • 22 автогрейдери,
  • 4 роторні сніоочищувачі,
  •  36 навантажувачів.

"З ожеледицею ми будемо боротися при наявності 75 розподільників протиожеледних матеріалів. Ми готувалися завчасно. Хочу наголосити, що у нас сьогодні на магістралях Рівненщини є 16 місць тимчасового відстою для транспортних засобів", - прокоментував пан Подолін.

Читайте також