Обпечена жінка з Рівненщини потребує лікування

42-річна Оксана Бугайчук з минулого тижня – пацієнтка обласного опікового центру. Жінка більше тижня проходила з обпеченим тілом, сподіваючись, що заживе саме, а сьогодні її обидві ноги лікарі рятують від гангрени, пише Рівне Вечірнє. 

Історія про Оксану Бугайчук минулого тижня розлетілася соціальними мережами. Знайомі жінки забили на сполох, коли їй в обласній лікарні начебто відмовилися допомогти. Як розповіла односельчанка п.Бугайчук Таня Мичка, коли обпечена жінка звернулася в опіковий центр, її відправили додому – помитися, переодягтися і зібрати гроші.

Головний лікар закладу Іван Зима розповідає інше: мовляв, ніхто жінці не відмовляв у наданні допомоги, навпаки, їй запропонували госпіталізацію, проте, за словами п.Зими, жінка на короткий час сама згодилася поїхати додому, зокрема взяти речі.

Жінці вже провели кілька операцій, - зазначає п.Зима. – У межах нашого бюджету ми виділили фінансування на її лікування. Стан пацієнтки стабільний. Позитив в одужанні жінки однозначно буде.

Як зазначає донька потерпілої Ірина Медведюк, головне – здоров’я матері, а тому будь-яких претензій обласній лікарні родина виставляти не буде. Частину коштів  на допомогу мамі донька вже зібрала, проте через ускладнення, які дали опіки, невідомо, у скільки родині ще обійдеться лікування.

Відколи я переїхала до Рівного, мама жила у Городищі спершу сама, а потім зійшлася з односельчанином, - розповідає донька. – Співмешканець почав сильно пити, а за ним і мама. Останній рік вона пиячила… 2 січня ввечері, коли мама прийшла з роботи, з Андріївського ринку, чоловік попросив у неї гроші. Мама відмовила. Сказала, що зранку дасть, щоб він похмелився, а не на ніч у мороз щоб кудись йшов. За словами мами і сусідів, він розізлився, облив її чимось і підпалив… На мамі згоріли штати з колготами. Майже половина тіла була обпалена.

Як повідомили у поліції, відомості про підпал жінки у реєстр досудових розслідувань вже внесено. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.122 Кримінального кодексу України (умисне тілесне ушкодження середньої тяжкості). Покарання відповідно до цієї статті – виправні роботи на термін до двох років або обмеження волі на термін до трьох років, або позбавлення волі на термін до трьох років. Міру покарання обере суд.

А відповідно до реєстру судових рішень, співмешканця потерпілої судитимуть не вперше. Двічі за останні два роки він був притягнутий до адмінвідповідальності за домашнє насильство. Проте насильник досі відбувався штрафами, що не перевищували 350 грн.

На лікування мами Ірина вже віддала практично всі кошти, які їй вдалося зібрати. Найбільше постраждали ноги жінки. Окрім них, обличчя та рука. За словами Ірини, про опіки мама не хотіла нікому розповідати. Думала, що за кілька днів вони заживуть.

Я восьмого січня приїхала у село, щоб її забрати, і лише тоді побачила, що трапилося насправді, - розповідає донька. – Мама до лікарні нікому ноги не показувала… А вони почали вже гноїтися... Мамі капають велику дозу антибіотиків, уже робили переливання крові. Коштів на пересадку шкіри мені вже не вистачить.

Донька просить про допомогу у небайдужих людей. Адже врятувати мамі ноги за інтенсивного лікування вдасться.

Кошти можна перерахувати на картку Ощадбанку доньки, Ірини Володимирівни Медведюк: 5167 8020 0043 8850.

Читайте також