ОБСЄ вивчатиме конфлікт навколо храму на Рівненщині (ФОТО)

фото - Фейсбук

4 квітня 2018 року в c.Птича Дубенського району працював спостерігач спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Юріе Гросу.
Спільно з головою Дубенської райдержадміністрації Юрієм Парфенюком та Птицьким сільським головою Ярославом Вознюком вони фіксували події, які відбувались навколо храму в с. Птича починаючи з 2 квітня 2018 року.

Нагадаємо, що 2 квітня 2018 року Дубенський районний суд скасував тимчасово накладений арешт на Свято-Успенський храм села Птича. Цього ж дня до храму почали сходитись місцеві мешканці - прихильники УПЦ та УПЦ КП. Новим рішенням суду 3 квітня 2018 року на храм було накладено арешт, всі двері до церкви - опечатані, на місці події чергують правоохоронці.

Саме для фіксації ланцюга подій, які висвітлювались в різних джерелах по різному, на місце конфлікту прибув представник місії ОБСЄ. Для цього пан Юріе Гросу разом з представниками влади поспілкувались із керівництвом поліції та місцевим населенням - представниками УПЦ та УПЦ МП. Ними було проведено огляд приміщення храму ззовні.

Юрій Парфенюк повідомив, що напередодні після тривалих перемовин було досягнуто домовленості, щоб 18 квітня 2018 року о 14.00 годині провести зустріч в кабінеті голови Птицької сільської ради за участі представників влади, правоохоронних органів та по 5 осіб від представників УПЦ та УПЦ КП. До участі в зустрічі запрошено й спостерігача спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Юріе Гросу.

За матеріалами Дубенської РДА

Читайте також