Одна квартира - два власники: у Рівному продовжують судитися за помешкання в "Рівненській брамі"

Навколо помешкань житлового комплексу "Рівненська брама" вже не вперше розгортаються конфлікти. Ті, хто придбав квартири в комплексі, розповідають про те, що в експлуатації деякі будинки ще досі не здали. Одна з власниць квартири в "Рівненській брамі" Наталія Кізім розповідає про те, що її житло, як виявилось, придбала ще одна особа.

"Придбавши квартиру минулого року, в лютому я отримала дзвінок і мені сказали, що моя квартира задвоєна. Тобто продали мені і ще є один власник. З лютого ми судимося, ніякого результату немає. Ми боїмося за те, щоб не отримав визнання майнових прав хтось інших," - додає Наталія Кізім.

Про те, що є ще один власник квартири, жінці повідомив голова ініціативної групи мешканців Андрій Стасюк. 

Наталія Кізім розповідає, що оплачувала квартиру через банк єдиним платежем. На той момент родина заплатила 800 тисяч гривень, які збирали самотужки. Жінка має на руках лише договір пайової участі та контракт.

Схожу історію повідомляє ще один власник квартири Віталій Медиков. За його словами, його квартиру теж комусь продали, про що йому повідомили взимку.

Адвокат пані Кізім та пана Медикова Алла Філатова зазначає, що її клієнти придбали квартири через банк, тоді як інша особа, що теж претендує на помешкання, купувала їх безпосередньо в "Рівненській брамі" і має чек:

"Хочу відмітити, що представники "Рівненської брами" з'являються у суді і не визнають майнові права громадянина на ці квартири. Наразі в матеріалах справи наявний чек (касовий ордер) про те, що фізична особа громадянин ніби придбав в Рівненській брамі одним платежем близько 10 мільйонів гривень квартири і в тому числі квартири двох моїх клієнтів. Забудовники пояснюють це тим, що деякі квартири були придбані через банк, а деяка частина коштів бралася через касові ордери. Можливо, не всі ці кошти проходили належним чином."

Відтак, на ці кошти невідомий міг придбати близько 10 квартир. 

Судовий розгляд справи наразі триває.

До слова, окрім питання "задвоєння квартир", у Рівненському міському суді також розглядають питання про те, що будинок не вводиться в експлуатацію.

 

Читайте також