Операція "МАК": на Рівненщині знищили три плантації нарковмісних рослин

За минулі дві доби у Корецькому, Острозькому та Березнівському районах Рівненської області поліцейські виявили у господарствах місцевих мешканців посіви нарковмісних рослин маку загальною кількістю понад 370 рослин.

Загалом же від початку операції "МАК", яка наразі триває на Рівненщині і спрямована на виявлення і знищення посівів нарковмісних рослин, поліцейські зрізали майже 1320 рослин маку та 390 конопель. Слідчі проводять досудове розслідування у відкритих дев’яти кримінальних провадженнях за статтею 310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель), двом особам повідомлено про підозру та одне провадження вже скероване до суду.

Поліцейські нагадують, що згідно зі статтею 310 Кримінального кодексу України за незаконний посів або вирощування снодійного маку в кількості від ста до п'ятисот рослин, конопель у кількості від десяти до п'ятдесяти рослин передбачена відповідальність у виді штрафу від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

За незаконний посів або вирощування снодійного маку чи конопель у кількості 500 і більше рослин передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Читайте також