Пакунок малюка: коли рівненські матусі отримають обіцяні бебі-бокси?

Фото - відкриті джерела

При народженні малюка з 1 вересня рівненські породіллі мали отримувати так званий «пакунок малюка», проте на Рівненщину вони досі не надійшли. Наразі така допомога матусям є лише в 7 областях України.

Завідувач відділення новонароджених Міського пологового будинку Світлана Рекуненко розповідає, що бебі-бокси мали надійти в область у неповній кількості з понеділка, 17 вересня. Згодом їх мали розділити по районах та містах. Головний лікар Рівненського обласного перинатального центру Вікторія Єнікєєва зазначила, що «пакунки малюка» медична установа теж ще не отримала.

Незважаючи на затримку в понад три тижні, бебі-бокси все ж надійдуть у Рівненську область у вересні. Про це «Рівне Медіа» повідомила головний спеціаліст Департаменту соцзахисту населення Рівненської ОДА Наталія Тропець:

«Пакунки малюка надійдуть на Рівненщину з понеділка, 24 вересня. Їх буде 357. Далі вони будуть розділені по районах за кількістю написаних заяв. Нам не розповідають, чому така затримка, але це ніби пов’язано із відвантаженням.»

Впродовж декількох днів після передачі пакунків на область їх отримають райони та міста. Відтак, забрати речі, що необхідні при народженні малюка, породіллі зможуть вже з наступного тижня у місцевому структурному підрозділі з питань соціального захисту населення.

Фото ілюстративне

Аби отримати бебі-бокс мамам, що виписалась із пологового будинку з 1 вересня, необхідно звернутися із письмовою заявою про отримання одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» до місцевого структурного підрозділу з питань соціального захисту населення. Далі, як інформує прес-служба Мінцосполітики, заяву буде передано на розгляд структурному підрозділу з питань соціального захисту населення, який забезпечить надання «пакунку малюка» отримувачу за місцем проживання.

Нагадаємо, загальна вартість бебі-боксу – не більше 5 тисяч гривень. До його набору входить 25 речей, необхідних при народженні малюка.

Читайте також