Пасажири добирались до міста пішки: на Рівненщині потяг зійшов із рейок на вузькоколійці

Рівненщина туристична

Зійшов із рейок потяг на вузькоколійці "Антонівка-Зарічне", повідомляє Типове Зарічне ТЗ. Подія сталася у лісовому масиві,  неподалік Володимирця,  10 лютого. Зазначається, що під час руху вагони раптово зійшли з рейок, потяг здійснив аварійне гальмування. Пасажири змушені були добиратись до міста пішки.

Постраждалих та травмованих немає. На місці працювали працівники дорожніх служб Сарненської залізниці. Причини аварії з`ясовуються.

Довідка: Вузькоколійну залізницю Антонівка-Зарічне - найдовша у Європі діюча вузькоколійка. У народі її називають «Поїздо?к» або «Кукушка» начебто за те, що до тепловозів серії ТУ тут використовували тепловози серії КУ. В засобах масової інформації також вєживають назви: «Поліський трамвай», «Поліська вузькоколійка», «Трансполіська магістраль».

Для мешканців віддалених поліських сіл це не єдине сполучення, через відсутність автомобільних доріг у болотистій місцевості. Для місцевих жителів це практично єдина можливість добратися до Сарн, Рівного чи столиці. Тутешні школярі їздять ним до шкіл та у Володимирецький районний колегіум, а студенти - у навчальні заклади по всій Україні.

Слід зазначати, що це важливий туристичний об`єкт.

Читайте також