Паспорти від «нечистого»: чи поїдуть рівненські батюшки до Європи

 Старі документи в смітник

Перші розмови про безвізовий режим спонукали рівнян до дій. І не завжди правильних. Адже більшість вважає, що старі закордонні паспорти не діють. Тому їх потрібно викидати, або міняти. Проте це не так. Паспорт старого зразка буде дійсним доти, доки не завершиться його термін дії. Взагалі можна «на руках» мати два закордонні паспорти з електронним та без електронного носія. Аби отримати новий паспорт, потрібно звернутися із заявою до підрозділів міграційної служби, паспортного сервісу або в ЦНАП. Він буде коштувати 557 гривень. Його вироблятимуть 20 днів. Пришвидшене отримання вартує 810 гривень.


У 2016 році в місяць на Рівненщині люди виробляли близько 4 тисяч закордонних паспортів. За січень-лютий 2017 року до усіх підрозділів міграційної служби області уже звернулося близько 12 тисяч заявників. Пік ажіотажу очікують в червні. Як пояснив один з працівників візового центру, цей період їм просто доведеться пережити. Бо звичайні люди не мають відчути наслідки збільшення попиту. Тому особливих незручностей для клієнтів не прогнозується.

Ходою проти зла

У Рівному сотня людей вже кілька років бореться проти електронних документів. Вони називають себе православними городянами. За їх переконанням, нові документи можуть впливати на волю людини. Бо містять чіп, на якому може бути «мітка звіра». Нібито, її темні сили без відома людини туди помістили та пропонують разом із документами.

На перший погляд, звучить фантастично. Але ці люди уже провели близько десятка подібних акцій. Вони взагалі борються із всілякими нововведеннями, які містять слово «електронний». Не залишилася осторонь й тема введення у Рівному єдиної системи оплати проїзду в транспорті.

Православні приходили з іконами та хоругвами на сесію Рівнеради. Офіційно реєстрували звернення до міського голови Рівного Володимира Хомка. Паломники просили у нього одуматися та не примушувати усіх купувати електронний квиток, який мають запровадити корейці.

«Всі штрих-коди, кредитні та інші картки (в тому числі), проїзні квитки, пенсійні посвідчення, біометричні паспорти – це все атрибутика антихриста. Це великі репетиції і приготування людей для прийняття основної мітки, яка буде нанесена на правій руці, або на лобі людини», - йшлося у зверненні.

Під ним у Рівному підписалася 91 людина.

А батюшки їздять!


Рівненська єпархія УПЦ Київського патріархату переконує, що до цих людей не має ніякого відношення. Кажуть, що це не їх прихожани. І не вбачають зла в електронних документах. Адже уже давно подорожують світом та влаштовують різні паломницькі поїздки.

 

Читайте також