Патрульні Рівненщини проходять навчання під Києвом (ФОТО)

Патрульна поліція Рівненської області бере участь масштабних навчаннях МВС під Києвом

У масштабних заходах беруть участь підрозділи системи Міністерства внутрішніх справ України — прикордонники, Нацполіція, Нацгвардійці та рятувальники. Навчання дадуть можливість відпрацювати та скоординувати дії правоохоронців під час виконання службових обов’язків.

Близько 10 чоловік поліцейських роти тактико-оперативного реагування на чолі з начальником Управління патрульної поліції в Рівненській області Сергієм Мерчуком відпрацювують реальні ситуації, труднощі, з якими поліція стикнулася у 2018 році. Зокрема - звільнення заручників, терористичні атаки, прибуття нарядів поліції на застосування зброї, вилучення вибухових пристроїв. Також відпрацьовуватиметься алгоритм дій під час виконання спільних завдань з прикордонниками, Нацгвардією по забезпеченню безпеки.

Рота тактико-оперативного реагування патрульної поліції Рівненської області та рота поліції особливого призначення у складі зведених загонів відпрацьовують тактику дій при надзвичайних подіях, які моделюються.

Спецпризначенці ТОР та РПОП змагаються у службо-прикладних дисциплінах за інтенсивною програмою, за Кубок Міністра МВС України.

Під час навчань проходять змагання різних спецпідрозділів системи МВС: орієнтування на місцевості, подолання смуги перешкод та вогнева підготовка.

Варто зазначити, що всі сценарії навчань – це реальні події, які відбувалися в нашій країні протягом року – блокування кордону та автошляхів, замінування та інші.

Загалом до участі у змаганнях залучено 1165 осіб та 102 одиниці техніки.

Читайте також