Пенсіонери силових структур Рівненщини пікетували ОДА щодо пенсій

До Рівненської облдержадміністрації звернулися пенсіонери силових структур щодо перерахунку пенсій. Заяву зі своїми пропозиціями активісти передали заступнику голови ОДА Ігорю Тимошенку. Я повідомляє прес-служба Рівненської ОДА, востаннє зустріч пенсіонерів-силовиків відбулась із головою адміністрації Олексієм Муляренком 19 грудня 2017 року.

Відповідне звернення Рівненська ОДА обов’язково направить до столиці.

«Це вимоги, озвучені під час попередніх акцій, а також ті, що були оприлюднені під час круглого столу за участю Олексія Муляренка. Усі вони стосуються підвищення пенсійного забезпечення, яке мало відбутися з 1 січня 2018 року. Як і раніше, ми надішлемо пропозиції по змінах нормативно-законодавчих актів до столиці», - розповів Ігор Тимошенко.

Посадовець назвав пропозиції людей цілком справедливими, проте зазначив, що необхідно діяти в межах діючих законів. Він нагадав, що обласна влада спільно з управлінням Пенсійного фонду вже сформувала списки людей, які мають отримувати більші виплати. Тому відразу після прийняття відповідних законодавчих актів, не зволікаючи жодного дня, люди отримають те, що заслужили.

Разом з тим, за повідомленням на Урядовому порталі, Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко заявив, що відповідно до розробленого Урядом законопроекту осучаснення пенсій військовим пенсіонерам передбачається здійснити з 1 січня 2018 року, незалежно від того, коли цей закон буде прийнятий парламентом. Законопроект про упорядкування пенсій військовослужбовців вже розроблений і направлений в РНБО, після чого він буде представлений у Верховній Раді України.

«В Уряду є всі можливості, щоб зробити такий перерахунок «заднім числом», але для цього нам, безумовно, потрібен закон який має ухвалити Верховна Рада України», - підкреслив Павло Розенко. 

Читайте також