Пересувному цирку у Рівному таки бути: заборону оскаржили у суді (ВІДЕО)

кадр з відео

Рівненський окружний адміністративний суд скасував рішення про заборону діяльності пересувних цирків з тваринами у Рівному, пише UA: Рівне

Його депутати Рівненської міської ради прийняли 25-го січня цього року. Причиною стала смерть жирафи у цирку "Кобзов", який перебував тут на гастролях в листопаді 2017-го. Оскаржити це рішення вирішило приватне підприємство "Продюсерський центр "Гастролі в України". Сьогоднішнє засідання передбачало дебати сторін та пройшло в режимі відеоконференції.

– Основними законодавчими підставами прийняття цього рішення був, по перше, Закон України про місцеве самоврядування в Україні. Крім того, основним нормативним документом для прийняття рішення був закон про захист тварин від жорстокого поводження. Міська рада також керувалася громадською думкою, це підтверджується тим, що на сайті офіційному міської ради була зареєстрована петиція. Протягом відповідного часу, 20 днів, ця петиція на сайті набрала відповідну кількість голосів, – розповів представник Рівненської міської ради Михайло Чепиль.

Представниця "Продюсерського центру "Гастролі в Україні" Марина Покотило:

– Жодний із зазначених нормативних актів не містить права органів місцевого самоврядування на прийняття рішень забороняючого або обмежуючого характеру. Висновок може бути зроблений зі статті 23 Господарчого кодексу України, яка передбачає, що органи місцевої влади не мають права приймати рішення, які обмежують чи забороняють діяльність суб'єктів господарювання.

Читайте також