Перевірити якість робіт та написати скаргу: мешканці Рівненщини мають змогу контролювати виконання ремонтів у області

Фото - відкриті джерела

Мешканці Рівненщини мають змогу перевірити, чи був виконаний ремонт дороги, майданчика, будинку, школи, лікарні, словом, тих об’єктів, на які було витрачено кошти з місцевого бюджету. Проконтролювати це можна на Антикорупційній карті ремонтів. Щоб переглянути карту, необхідно натиснути тут, або ввести map.shtab.net у пошуковій системі.

«Алгоритм власне такий: громадянин заходить на карту, знаходить свою адресу і бачить, яка сума і на які роботи виділено в його житловому будинку, або в іншому об’єкті. Наприклад, активна мама чи активний батько подивилися скільки коштів виділено на ремонт в школі, на що саме йдуть ці кошти. Далі громадянин йде і перевіряє, чи були ці роботи здійснені і чи належним чином. Якщо це не було зроблено, або неналежної якості, або розвалилося через 2 місяці, тоді в такому випадку на нашому сайті є форма зворотнього зв’язку, є можливість поскаржитися», - розповіла керівниця проекту «Антикорупційна карта ремонтів» Юлія Гречка.

Протягом 48 годин юристи Антикорупційного штабу обробляють скарги та дають зворотній зв’язок. Виявивши порушення, юристи звертаються до правоохоронних органів, або підрядників.

Натиснувши на певний об’єкт, ви можете подивитися більш детальну інформацію: адресу об’єкта, контакти замовника, суму робіт:

До слова, на карті розташовані такі типи об’єктів: освітні заклади, житлові будинки, лікарні, садочки, школи, спортивні майданчики, міжквартальні проїзди (двори), підрядник та інші інфрастуктурні об’єкти. Уся інформація про об’єкти - з сайту «Прозорро».

Як зазначає засновниця ГО «Антикорупційний штаб» Галина Янченко, карта – це інструмент, який повинен допомогти владі і громаді більш ефективно спілкуватися і спільними зусиллями покращувати вигляд міста та ремонтні роботи, які відбуваються.

Карта наповнюється автоматично в режимі реального часу. Зазначимо, що на мапу нанесено об’єкти, ремонти яких вже є завершеними.

Читайте також