Перші 20 млн: депутати Рівнеради сьогодні можуть зрушити з місця питання реконструкції "Авангарду"

Сьогодні, 7 лютого, о 10 год. у Рівному розпочнеться позачергова сесія міської ради сьомого скликання. Під час засідання депутати планують розглянути питання змін до бюджету-2018.

Зокрема, очікується, що розглядатимуть наболіле для Рівного питання реконструкції стадіону «Авангард», а саме виділення на ці цілі перших 20 мільйонів.

– Я скликаю сесію і думаю, що депутати підтримають виділення цих коштів. Переконаний, що з фінансуванням не буде проблем і після оголошення тендеру та визначення генпідрядника буде потрібно 24 місяці для реконструкції. Так, як це передбачено проектною документацією, – переконаний міський голова Рівного Володимир Хомко.

Виділення першої частини коштів для реконструкції стадіону стало можливим завдяки позитивному висновку ескізного проекту, отриманого внаслідок проведеної експертизи проекту реконструкції, яка тривала півроку.

Нагадаємо, що остаточному погодженню документації заважала відсутність необхідної кількості паркомісць за стандартами ДБН.

– Ще 26 грудня минулого року ми направили листа у Мінрегіонбуд з проханням дозволити реконструкцію. Якби у нас стадіон був за містом, ми б могли забезпечити 700 паркувальних місць. Але стадіон "Авангард" розміщений у центрі міста. І ми не можемо заасфальтувати під парковку територію парку. На щастя, до нас прислухалися і днями надали дозвіл, - повідомив Володимир Хомко.

За словами президента Народного клубу "Верес" Олексія Хахльова, наразі вистачить і тих місць для паркування, які можна забезпечити навколо футбольної арени. А в разі проведення міжнародних змагань, можна буде забезпечити необхідну кількість парковок на невеликій відстані від стадіону в якості компенсаційних заходів.

- Позитивний висновок по проекту відкриває шлях до початку реконструкції. Тепер все залежить від нас, клубу, депутатського корпусу і міського голови. Разом, у тісній співпраці влади, бізнесу і громади, ми досягнемо ефективного результату, – зазначив Олексій Хахльов.

Читайте також