Піар чи голос сумління: чому “Громадський контроль” хоче покарати своїх депутатів

Яблуко розбрату

Таке відбувається і у Рівному. Але якщо здебільшого такі речі проходять по-тихому, аби не привертати до них зайву увагу, то передостання сесія Рівнеради стала яблуком розбрату між самими депутатами. Нагадаємо, що саме тоді депутати більшістю проголосували за продаж 50 соток землі на вул. Київській, 100 у Рівному за всього лише 11 тисяч доларів підприємцю Івану Хомичу.

Детальніше про це читайте тут: ЗРАДА РІВНЕРАДИ: ДЕПУТАТИ ПОЧУБИЛИСЬ ЗА ЗЕМЛЮ.

Саме це питання і викликало шквал обурення серед міських обранців, адже коли з одними зуміли домовитися, то з іншими не поділилися. Варто зазначити, що, аби якесь питання у сесійній залі було вирішено позитивно, за нього має проголосувати 21 депутат.

“За” в питанні по Київській проголосувало 25 обранців, серед яких фракції БПП і “Свободи” у повному складі разом із Секретарем Рівнеради Сергієм Паладійчуком та міським головою Володимиром Хомком. Це явно вказує на коаліцію з боку обох цих політсил. Але навіть усі вони разом складають лише 17 чоловік. Тоді до них приєдналися троє від “Самопомочі” - Ігор Ковалець, Мар’ян Года і Назарій Поліщук. Та все одно бракувало ще бодай одного голосу, а то й більше - для перестраховки.

Саме тому дивним чином серед тих, хто проголосував “за”, опинилися троє депутатів з нібито опозиційного “Громадського контролю” і двоє - від “УКРОПу”. Саме після цього і почалися розбірки серед обранців.

Партія сказала “Треба!”

Лише у четвер на порталі “Rivne.Media” виходить розгорнута стаття про це голосування, як вже у вівторок ввечері голова партії “Громадський контроль” Роман Денисюк напередодні сесії на своїй сторінці у Фейсбуці публікує резонансну заяву про розпуск фракції.

Читайте також