Підгледів пін-код: на Рівненщині жінку пограбували на понад 8 тисяч гривень

Фото ілюстративне

На Рівненщині у місті Вараші у 54-річної жінки поцупили банківську картку і, підгледівши пін-код, зняли з неї 8 тисяч 200 гривень. Жінка звернулася у зв'язку з цим до поліції.

Трапилося це ще в останній день січня, проте вже нині правоохоронцям вдалося встановити особу та розшукати злодія. Ним виявився 20-річний безробітний місцевий мешканець. До слова, він вже раніше був судимий та "сидів" за крадіжки, шахрайства та викрадення автомобілів. Ба більше, він вчиняв злочини навіть перебуваючи на випробувальному терміні, який встановив суд.

За інформацією слідчих, злодій помітив потерпілу біля банківського терміналу, кола вона саме сплачувала через картку за комунальні послуги. Хлопець підгледів пін-код картки, який вводила жінка, яка після проведених операцій забула свою картку у терміналі. Привласнивши її, зловмисник впродовж 30 хвилин з кількох різних банкоматів зняв з картки жінки кошти на загальну суму 8200 грн. Потерпіла помітила, що в неї зникла картка та кошти з рахунку, десь через годину.

За фактом крадіжки, вчиненої повторно, у поліції розпочали досудове розслідування та відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України. Хлопцеві вже повідомили про підозру. Санкція статті за такий злочин передбачає позбавлення волі на строк до 5 років.

Правоохоронці вкотре наголошують: під час проведення операцій у банкоматі звертайте увагу на присутність сторонніх осіб поряд, а також радять вводити пін-код картки, максимально приховуючи його від невідомих.

Читайте також