Підозрювані у груповому згвалтуванні молодої дівчини на Рівненщині хотіли вийти на волю

Сьогодні у Рівному в Апеляційному суді відбулося слухання у резонансній справі щодо чотирьох хлопців із села Чемерне Сарненського району, яких звинувачують у згвалтуванні дівчини.

Нагадаємо, що 31 січня молодики приїхали до будинку потерпілої і, силоміць витягши дівчину з помешкання, затягнули всередину свого авто. Один із насильників погрожував дівчині фізичною розправою. Її вивезли у лісосмугу і зґвалтували. Про це портал "РівнеМедіа" вже повідомляв ранішеНа Рівненщині трапилося групове згвалтування: злочинців вже затримали.

Тиждень після цього гвалтівники переховувалися від правоохоронців. Один з них навіть втік до Польщі. Втім, вже 8 лютого їх таки затримали, а наступного дня у Сарнах над ними відбувся суд, під час якого підозрюваним обрали запобіжний засіб у виді тримання під вартою впродовж 60 діб.

Проте захисники молодиків не хотіли погодитися із таким рішенням суду і подали апеляцію, де вимагали скасувати запобіжний засіб і відпустити хлопців. Сьогодні ж в Апеляційному суді Рівненської області відбувся розгляд цієї апеляційної скарги.

Судді заслухали доводи сторін, але рішення Сарненського суду щодо тримання хлопців під вартою залишили без змін, оскільки взяли до уваги всі обставини і врахували існуючі ризики для потерпілої та свідків у цьому кримінальному провадженні. Відтак, усі четверо підозрюваних пробудуть у СІЗО щонайменше до 8 квітня.

До слова, наразі триває досудове розслідування кримінальному провадженні щодо групового згвалтування дівчини, відкритому одразу за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 152 України (зґвалтування, вчинене групою осіб) та ч. 2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

За повідомленням прес-служби суду

Читайте також