Підозрюваного у корупції голову РДА на Рівненщині випустили із СІЗО

https://rv.suspilne.media

Богдан Левшенюк, якого 20-го березня затримали за підозрою в отриманні 20-ти тисяч гривень хабара, вчора вийшов із СІЗО. Цю інформацію Суспільному підтвердила прес-офіцерка поліції області Марія Юстицька. Нагадаємо, суд, обираючи йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, встановий розмір застави у розмірі майже 77 тисяч гривень.

Раніше, посилаючись на керівника відділу комунікації Нацполіції області Антона Крука, ми повідомляли, що посадовець буцімто вимагав гроші за укриття правопорушення від правоохоронних органів – мова про роботу нелегальної АЗС. За версією слідства, за ці гроші голова Демидівської РДА нібито мав не повідомляти до поліції про нелегальну автозаправну станцію.

Ми зателефонували у приймальню Демидівської РДА. Секретарка сказала, що голова сьогодні – на роботі та з’єднала. Богдан Левшенюк підтвердив, що вийшов із СІЗО, після цього на лінії відбувся збій. Ми перетелефонували, втім, у приймальні сказали, що він уже розмовляє по телефону. Ми зателефонували через 10 хвилин, посадовець досі був зайнятий. Ми зателефонували іще через 10 хвилин, але секретарка повідомила, що «його, мабуть, вже немає». Суспільне докладає зусиль, аби все ж почути його позицію. Наразі відомий нам його мобільний номер – поза зоною досяжності.

Журналістам "Четвертої влади" він у короткому коментарі зазначив, що своєї провини не визнає та буде захищатись. 

Як повідомила речниця Рівненської ОДА Ірина Михалевич, до рішення суду жодних дій по цьому посадовцю керівництво адміністрації вчиняти не буде. 

Нагадаємо, кілька днів тому Богданові Левшенюку повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України, тобто прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, що обіймає особливо відповідальне становище. За такі злочини в Україні передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Читайте також