Підприємець з Рівненщини увійшов до сотні найбільших неплатників податків України

Фото ілюстративне

Компанія YouControl днями опублікувала ТОП-100 боржників податків України. В антирейтингу "засвітилася" і Рівненщина.

Загалом податковий борг платників податків становить 106 млрд грн. Це на 35 млрд грн більше, ніж в травні 2018 року, коли БЦ публікував попередній рейтинг податкових боржників. $3,9 мільярда заборгували бюджету платники податків - суб'єкти господарської діяльності. Багато боржників знаходяться в стані припинення діяльності.

Сотня найбільших податкових боржників винна бюджету країни 51,26 млрд грн. Це дані на квітень 2019 року. Ще 1,4 млрд грн податків заборгувала сотня фізичних-осіб підприємців.

Зокрема, найбільшим державним боржником у сплаті податків залишається нафтовидобувна компанія "Укранафта", яка винна бюджету 15,5 млрд грн податків.

Щодо ТОП-100 податкових боржників фізичних-осіб підприємців, то до цього списку увійшов і ФОП з Рівненщини Рязанцев Микола Анатолійович, який винен державі 5 млн грн. Згідно з даними YouControl, чоловік займається торгівлею пальним та виробництвом продуктів нафтоперероблення. Підприємець зареєстрований у місті Острозі. Втім, також зазначено, що його діяльність вже припинена. Це означає, що стягнути з нього податковий борг тепер майже неможливо.

А найбільше серед приватних підприємців, а саме 281 млн грн, заборгував державі ФОП Волчков Валерій Миколайович з Києва. Саме він очолює антирейтинг боржників серед ФОПів.

Що ж стосується податкових боргів загалом за областями, то Рівненська область там пасе задніх, посідаючи п'яте місце з кінця. Загальна сума боргу по області нині становить 578 млн грн, що становить всього 1% по Україні. Натомість найбільший обсяг податкового боргу сконцентровано в місті Києві. Мова йде про 40,14 млрд грн, або 38% усього податкового боргу юридичних осіб та ФОП.

Читайте також