План формування територіальних громад Рівненщини можуть змінити (ФОТО)

http://oblrada.rv.ua

Відбулося засідання регіональної робочої групи з підготовки перспективного плану формування територіальних громад Рівненської області. Учасники засідання проголосували за внесення кількох важливих змін на адміністративно-територіальній мапі області.

Учасники робочої групи підтримали ініціативи двох громад Дубенського району, які висловили бажання приєднатися не до Дубенської міської ОТГ, як це передбачено затвердженим обласною радою перспективним планом, а до інших ОТГ. Зокрема, Іваннівська сільська рада має намір приєднатися до Привільненської ОТГ. Адже відповідне рішення було прийняте за ініціативи самих жителів. Як розповіли представники громади, понад 70 % опитах висловилися «за» приєднання до Привільненської ОТГ, а не до Дубенської міської ОТГ. Керівництво привільненської громади також не проти такого приєднання.

Зі схожою ініціативою до робочої групи звернулася і громада Малосадівської сільської ради (до неї входять села Малі Сади, Великі Сади, Придорожне). Остання, зокрема, прийняла рішення також об’єднатися не з Дубенською міською ОТГ, а з Повчанською ОТГ. Адже, як пояснила голова Малосадівської сільської ради Інна Іванюк, саме з нею вони межують.

Члени робочої групи більшістю підтримали такі ініціативи громад. Як зауважив заступник голови облдержадміністрації, депутат обласної ради Олександр Корнійчук, треба лише вітати активність громад у цьому питанні, адже на місцях видніше, з ким перспективніше буде об’єднуватися. Тим паче, що до кінця 2019 року громади ще мають можливість добровільно приймати відповідні рішення або ж вносити зміни до перспективного плану формування територій.

Зі свого боку, перший заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк висловив сподівання, що на сесії 14 грудня депутати обласної ради підтримають сьогоднішнє рішення робочої групи щодо внесення змін до перспективного плану. Адже це є бажання самих громад.

Відтак, департамент екологічного розвитку і торгівлі РОДА готує відповідне звернення щодо внесення змін до перспективного плану формування територіальних громад області, аби його розглянули сьогодні на засіданні президії обласної ради та винесли на розгляд сесії 14 грудня.

За інформацією прес-служби Рівненської облради

Читайте також