Платники Рівненщини сплатили майже 269 мільйонів гривень податку на прибуток

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

У січні-липні 2019 року платники Рівненщини сплатили до Зведеного бюджету України 268,5 млн. грн. податку на прибуток. Із зазначених коштів державний бюджет одержав 240,1 млн. грн., а місцева казна – 28,4 млн. гривень.

Надходження  до місцевих бюджетів в сумі 26 млн.грн., або 91 відсоток від загальних надходжень, забезпечили суб‘єкти господарювання приватної форми власності. Крім того у області зареєстровано 434 підприємства комунальної форми власності, сплачений податок на прибуток, якими, в сумі 2,5 млн.грн., стовідсотково зараховується до місцевих бюджетів , відповідно до норм Бюджетного кодексу.

В порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження зросли, зокрема, до державного бюджету - на 4 млн.грн., до місцевих бюджетів на 1,1 млн. гривень.

Найбільші платежі забезпечили суб'єкти господарювання м. Рівного - 76 млн. грн., Рівненського району - 14 млн.грн., Сарненського району – 11 млн. грн., Костопільського району – 10,5 млн.грн, Дубенського району - 8 млн.гривень.

Варто зазначити, що  на Рівненщині платниками податку на прибуток зареєстровано майже 4,5 тисячі суб‘єктів господарювання.

За словами заступника начальника Головного управління ДФС у Рівненській області Зої Хоній, досягнення таких показників – це результат відкритих і партнерських взаємин з бізнесом, якісного сервісного обслуговування платників податків та підвищення податкової культури платників податків.  

ГУ ДФС у Рівненській області

Читайте також